Jätehuolto

Taloyhtiön jäteasemat

Jäteastioita on paperi-, kartonki-, bio-, metalli-, lasi- ja sekajätteelle. Pattereille, energialampuille ja muille ongelmajätteille astiaa ei ole, vaan esimerkiksi patterit voi toimittaa lähikauppaan. Energiansäästölamput ja loisteputkilamput sisältävät pieniä määriä elohopeaa ja siksi ne tulee palauttaa sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) tai ongelmajätteen keräyspisteisiin. Lähin SER-keräyspiste.

Halogeenilamput, hehkulamput ja autojen lamput voi laittaa tavallisen sekajätteen sekaan.

Lisää tietoa kierrätyksestä löytyy esimerkiksi täältä.

Isoja esineitä jäteastioihin ei saa mahtumaan. Helsingissä Noutosortti noutaa isoja esineitä tarvittaessa. Hyväkuntoiset huonekalut kannattaa toimittaa vaikka Kierrätyskeskukseen. Tarvittaessa Kierrätyskeskus myös noutaa huonekaluja. 

Seuraavassa YTV:n ohjeita jätteiden lajitteluun sekä ongelmajätteiden käsittelyyn. Lisätietoja saat YTV:n jätehuoltosivuilta.

Lajitteluohjeet

Taloyhtiön jäteasemilla on astioita eri jätetyyppejä varten. Tehokas jätteiden lajittelu ja kierrätys vähentää saastumista ja säästää luonnonvaroja. Lue lisää miten voit itse lajitella omat jätteesi:

Biojäte

Paperi 

Kartonki 

Lasi ja metalli 

Ongelmajätteet 

Taloyhtiön jäteasemiin ei saa jättää mitään ongelmajätteitä vaan ne on vietävä kaupungin ongelmajätepisteisiin. Lue lisää...