Asukkaille

Tervetuloa asumaan kanssamme pieneen kyläämme keskellä kiireistä kaupunkia! Kahlaamalla näitä verkkosivujamme löydät olennaiset tiedot taloyhtiön tavoista ja mahdollisuuksista. Tässä kuitenkin tiivis paketti muutamasta käytännön asiasta. Yhteystiedoista löydät kontaktit isännöitsijään ja huoltoon sekä hallituksen sähköpostiosoitteen.

Ilmoitus muutostöistä 

Osakkaan ilmoitettava taloyhtiölle asuntonsa muutostöistä.
Tässä ohje mitä on tarpeen ilmoittaa: Opas osakkaan ilmoitusvelvollisuudesta

Pesutupa 

G-portaassa on pesutupa, jonka käyttäminen on ilmaista. Tuvassa on kaksi pesukonetta, pesualtaita sekä kuivaushuone. 

Mattojen kuivaamiseen on erillinen kuivaushuone E-rapussa väestönsuojan vieressä.

Pesutuvasta löytyvät pesutuvan käyttöohjeet.

Kerhohuone 

G-portaassa  pesutuvan vieressä on kerhohuone, jota talon asukkaat voivat käyttää omiin tarkoituksiinsa, harrastuksiin tai vaikkapa pikku juhliin. Lisätietoja linkin Harrastaminen alta.

Kerhohuoneessa olevia kalusteita voi lainata maksutta omiin juhliin taloyhtiössä. Ota yhteyttä hallitukseen sopiaksesi lainauksesta.

Puutarhatyökalut

Ruohonleikkurit, haravat, lapiot, oksasaha, raivaussaha, pensasleikkuri, oksasakset, jatkoroikka, tikkaat ja kottikärryt löytyvät työkaluvarastosta, joka on puinen vaja M- ja N- rappujen välissä. 

Saunat 

Taloyhtiössä on kolme saunaa, E-rapussa ja G-rapussa kaksi (nämä remontoitu 2020). Saunavarauksia hoitaa isännöitsijätoimisto.

EU:n GDPR-direktiivin mukaisesti saunojen ovista on poistettu saunavuorolistat. 

Lenkkisaunoja ei toistaiseksi pandemian takia ole.

Väestönsuoja

Katastrofin sattuessa taloyhtiön asukkaat kokoontuvat väestönsuojaan, joka on E-rapun alakerrassa. Tila toimii normaalisti myös pyörävarastona ja kuntosalina.

Pyörävarastot 

Fillarit saa talteen kahteen varsinaiseen pyörävarastoomme, jotka sijaitsevat C- ja G-rappujen läheisyydessä.

Autopaikat ja autojen pysäköinti

Autopaikkojen vuokraus
info@vuo-kiinteistopalvelut.fi
puh. 010 821 3500
Lohkolämmittimen ja autojen sisätilalämmittimen max teho on 700W, jotta sulakkeet kestävät ja tehoa riittää tolpissa oleville kaikille autoille.
Taloyhtiöllä on neljä pysäköintialuetta, jonne auton voi pysäköidä. Asukkaat eivät saa pysäköidä autoaan vieraspaikoille vaan ne on rauhoitettu vieraille.
Vieraspaikkoja on P3:ssa ja P4:ssä, opasta vieraasi näihin. Pysäköinti muualle kuin merkityille paikoille ei ole sallittua kuin lyhytaikaista tavaran lastausta tai purkamista varten. 
liusketiep.jpg

Mattojen tamppaus 

Piha-alueella on pari mattojentamppaustelinettä. Ota huomioon, että mattoja ei saa tampata muualla kuin niissä! 

Lippu salkoon? 

Jos asukkaalla on juhlapäivä, voi hän pyytää huoltoa nostamaan Suomen lipun salkoon. Tästä aiheutuvat kulut asukas maksaa itse. Kiinteistöhuollon puhelinnumero löytyy Yhteystiedot- linkin alta.

Koirien ulkoilutus

Koirat on sääntöjen mukaan pidettävä taloyhtiön alueella aina kytkettynä. Jos koira sattuu kakkaamaan taloyhtiön aluelle, on jätökset kerättävä välittömästi talteen. Koska taloyhtiön alueella liikkuu paljon pieniä lapsia, on tämä erittäin tärkeää!  Taloyhtiön läheisyydessä on useita koirapuistoja, joissa koirat voivat peuhata vapaasti.

Satelliittiantennit

Talomme on kytketty Welhon kaapeliin ja asukkaat voivat tilata haluamansa satelliittikanavat sieltä. Welhon tarjonta kattaa jo 120 kanavaa eri puolilta maailmaa mm. Al-Jazeera, ORT, RAI, France2, ZDF ja Showturk, joten jokaiselle löytyy jotakin. Olemme lähteneet siitä, että asukkaiden lautasantenneille ei ole enää tarvetta, joten niiden asentaminen on kielletty.

Liesi- ja kylppärituulettimet

Kaikki talomme ilmanvaihtohormit ovat yhteishormeja eli jokaisen asunnon ilmanvaihtokanava on samassa putkessa naapurin kanavan kanssa.

Koska kaikkien asuntojen hormit ovat kytköksissä naapureihin, ei niihin saa kytkeä liesi- tai kylppärituulettimia, koska ne aiheuttaisivat hormiin ylipaineen ja työntäisivät ruuankäryt tms. naapuriin.

Jos haluat asentaa keittiöösi liesituulettimen, täytyy sen olla ilmaa kierrättävä tyyppi eli se palauttaa suodatetun ilman takaisin huonetilaan. Kylpyhuoneen hormiin ei saa asentaa minkäänlaisia tuulettimia.

Parveke- ja terassiovet

Parvekeovisssa on lukituksena parvekeoville tyypillinen tuulijarru eli siis kun kahva on alaspäin niin ovi lukittuu auki ollessaan ko. asentoon.

Luhtitalojen asukkaille 

Luhtitaloissa, eli yhtiön kaksikerroksisissa taloissa, on katutason asukkailla pääsy nurmialueelle suoraan omista asunnoistaan.

Asukkailla on hallintaoikeus sisäpihan puoleiseen nurmialueeseensa. Tämä oikeus tuo mukanaan myös kunnossapitovelvoitteen eli alue on pidettävä siistinä ja nurmikko leikattava säännöllisesti. Alueelle saa tehdä omia istutuksia hyvän maun ja kohtuuden puitteissa. Takapihan nurmialue on myös käytännössä asukkaan käytettävissä, mutta kunnossapitovelvoite ulottuu myös sinne.

Jos haluat pitää grillijuhlat takapihallasi, huolehdithan, että kohtuuton melu tai ruuankäry ei kantaudu naapureille. Muistathan, että hiiligrillit on taloyhtiössä kielletty!