Asuntoa ostamaan

satelliittikuva_small.jpgAsunto-osakeyhtiö Liusketie on vuonna 1987 valmistunut Hitas-kohde, joka valittiin kyseisenä vuonna vuoden Hitas-kohteeksi. Taloyhtiö vapautui Hitas-määräyksistä vuonna 2017.

Taloyhtiö koostuu useasta kaaren muotoon rakennetusta pienkerrostalosta, joiden sisään jää turvallinen ja iso sisäpiha. Muoto on samantyyppinen kuin entisaikojen  pikkukylissä ja muodostaa sisälleen rauhallisen kylämäisen yhteisön. Pihallamme leikkivät lapset ovat turvassa autoliikenteeltä. Sisäpihalla on aikuistenkin mukavaa viettää aikaa istuskellen tai pihasählyä pelaten.

Palvelut 

Taloyhtiön palveluihin kuuluvat siistit pysäköintialueet, saunat, kerhotila, askarteluhuone ja pyykkitupa. Lähin ostoskeskus on Pihlajamäen keskustassa ja sinne on matkaa n. 800 m. Malmille matkaa on noin 2,8 km ja Itäkeskukseen 7 km.

Pihlajamäessä on kaupungin ylläpitämä ala-asteen oppilaitos osoitteessa Rapakiventie 20 sekä Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön ylläpitämä yläaste ja lukio osoitteessa Lucina Hagmanin Polku 5. Matkaa kouluihin on alle 1 km.

Koulun yhteydessä on urheilukenttä sekä nuorisopuisto, jonka erikoisuus on yli 12-vuotiaille tarkoitettu keinupuisto, jossa on amfiteatteri, suojaisia oleskelupaikkoja ja -katoksia sekä pelinurmi. Nuorisopuisto sisältää myös toiminnallisen puiston, jossa on alustat rullalautailijoiden sekä taito- ja maastopyöräilijöiden rakenteille ja välineille.

Nuorisotilat löytyvät Pihlajamäestä sekä Pihlajistosta.

Taloyhtiön läheisyydessä on useita päiväkoteja ja leikkipuistoja. Esim. päiväkoti Pihlajamäki sijaitsee osoitteessa Maasälväntie 3. Etäisyyttä sinne on n. 700 m sekä päiväkoti Marmori osoitteessa Marmoritie 8 jonne on etäisyyttä 300 m.

Pihlajamäen terveysasema sijaitsee osoitteessa Meripihkatie 8. Etäisyyttä sinne on 900 m.

Koirapuistoja löytyy parin kilometrin säteellä 3 kpl.

Lähin uimaranta on Pikkukoskella Pirunkallio, jonne matkaa on n.2,5 km. 

Runsaasti lisätietoja alueen palveluista löytyy linkkejä sivulta sekä kaupunginosasivuilta.

Kulkuyhteydet 

Julkisilla kulkuvälineillä meiltä pääsee suoraan mm. Hakaniemeen, Herttoniemeen, Rautatientorille, Malmille, Itäkeskukseen, Pitäjänmäelle, Espoon Westendiin, Leppävaaraan sekä Tapiolaan.