Asuntoa ostamaan

Yleistäsatelliittikuva_small.jpg

Asunto-osakeyhtiö Liusketie on vuonna 1987 valmistunut Hitas-kohde, joka valittiin kyseisenä vuonna vuoden Hitas-kohteeksi. Taloyhtiö koostuu useasta kaaren muotoon rakennetusta pienkerrostalosta, joiden sisään jää turvallinen ja iso sisäpiha. Muoto on samantyyppinen kuin entisaikojen  pikkukylissä ja muodostaa sisälleen rauhallisen kylämäisen yhteisön. Pihallamme leikkivät lapset ovat turvassa autoliikenteeltä. Sisäpihalla on aikuistenkin mukavaa viettää aikaa istuskellen tai pihasählyä pelaten.

Palvelut 

Taloyhtiön palveluihin kuuluvat siistit pysäköintialueet, saunat, kerhotila, askarteluhuone ja pyykkitupa. Lähin ostoskeskus on Pihlajamäen keskustassa ja sinne on matkaa n. 800 m. Malmille matkaa on noin 2,8 km ja Itäkeskukseen 7 km.

Pihlajamäessä on kaupungin ylläpitämä ala-asteen oppilaitos osoitteessa Rapakiventie 20 sekä Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön ylläpitämä yläaste ja lukio osoitteessa Lucina Hagmanin Polku 5. Matkaa kouluihin on alle 1 km.

Koulun yhteydessä on urheilukenttä sekä nuorisopuisto, jonka erikoisuus on yli 12-vuotiaille tarkoitettu keinupuisto, jossa on amfiteatteri, suojaisia oleskelupaikkoja ja -katoksia sekä pelinurmi. Nuorisopuisto sisältää myös toiminnallisen puiston, jossa on alustat rullalautailijoiden sekä taito- ja maastopyöräilijöiden rakenteille ja välineille.

Nuorisotilat löytyvät Pihlajamäestä sekä Pihlajistosta.

Taloyhtiön läheisyydessä on useita päiväkoteja ja leikkipuistoja. Esim. päiväkoti Pihlajamäki sijaitsee osoitteessa Maasälväntie 3. Etäisyyttä sinne on n. 700 m sekä päiväkoti Marmori osoitteessa Marmoritie 8 jonne on etäisyyttä 300 m.

Pihlajamäen terveysasema sijaitsee osoitteessa Meripihkatie 8. Etäisyyttä sinne on 900 m.

Koirapuistoja löytyy parin kilometrin säteellä 3 kpl.

Lähin uimaranta on Pikkukoskella Pirunkallio, jonne matkaa on n.2,5 km. 

Runsaasti lisätietoja alueen palveluista löytyy linkkejä sivulta sekä kaupunginosasivuilta.

Kulkuyhteydet 

Julkisilla kulkuvälineillä meiltä pääsee suoraan mm. Kamppiin, Hakaniemeen, Herttoniemeen, Rautatientorille, Malmille, Itäkeskukseen, Pitäjänmäelle, Espoon Westendiin, Leppävaaraan sekä Tapiolaan. 

Taloyhtiön kunto 

Taloyhtiössä on tehty kuntokartoitus viimeksi vuonna 2007. Kartoituksia on tehty aina muutaman vuoden välein ja ennakoivaa ylläpitoa on suunniteltu niiden pohjalta. Ylläpitoa ja korjauksia on tehty mm. seuraavasti:

  • Pihavarastojen maalaus 2006
  • Elementtisaumojen uusinta 2007
  • Ulkopintojen maalaus ja ulkovalaisinten uusinta 2008
  • Jätejärjestelmien uusinta 2008
  • Parvekkeiden ovien uusinta 2009/2010
  • Lämmönjakolaitteiston uusinta 2010

Aktiivisen huolenpidon johdosta taloyhtiö on erittäin hyvässä kunnossa ja täältä on turvallista ostaa asunto!

Asunnon ostaminen 

Taloyhtiömme asunnot ovat Hitas-hintasäännösteltyjä eli niiden korkein mahdollinen myyntihinta määritellään Helsingin Kaupungin Kiinteistövirastossa. Taloyhtiömme rauhaisan sijainnin, lapsiystävällisyyden ja rakennusten hyvän kunnon vuoksi asunnot ovat menneet hyvin kaupaksi.

Lisätietoja Hitas-järjestelmästä Kiinteistöviraston sivuilta.